► Hur mycket vind tål en markis? | Arco crown®
FAQ - Solskydd

Hur mycket vind tål en markis?

Hur pass mycket vind en markis tål beror till stor del på dess storlek; en stor terrassmarkis fångar upp relativt mycket vind jämfört med en mindre vertikalmarkis, som är konstruerad för att vinden inte ska få fäste lika lätt. Har du en stor terrassmarkis rekommenderar vi att du monterar stödben som håller den på plats.

En annan faktor som påverkar hur mycket vind markisen tål är var den är placerad; ju högre upp desto större vindpåverkan får den. Även byggnader och växtligheter påverkar vindens framfart.

Finns det helt vindsäkra markiser?

Det gör det tyvärr inte, men vi erbjuder automatiserade markiser som känner av sol och vind. Genom dess sol- och vindsensor kan du ställa in när markisen ska dras in för att den inte ska skadas av vinden, liksom att den känner av solens strålar och anpassar sig efter den.

Låt en specialist montera din markis

Det finns flera fördelar med att låta ett specialist montera din markis. Montören kan se till att hållfastheten är den bästa med rätt alternativ, liksom att de kan montera markisen med så god hållbarhet mot vinden som möjligt.

Vi erbjuder mätning, tillverkning och montering av markiser. Kontakta oss eller besök vårt showroom, så hjälper vi dig!

Har du fått svar på din fråga?

Om du inte skulle hitta svaret på din fråga här, så är du varmt välkommen att kontakta oss.

Kontakta oss

Har du fått svar på din fråga?

Om du inte skulle hitta svaret på din fråga här, så är du varmt välkommen att kontakta oss.

Kontakta oss