Hur rengör jag mina plissé- duette- eller rullgardiner? | Arco crown
FAQ - Solskydd

Hur rengör jag mina plissé- duette- eller rullgardiner?

Rullgardin, Plissé & Duette®

Rengöring:
Tvätta i en mild tvättmedelslösning i ca 30°C, skölj ordenligt, tryck ihop textilen och pressa ut vattnet. Gardinen ska inte droppa vatten. Häng upp fuktig och håll stängd under torkning. Öppna och stäng gardinen flera gånger underför att förhindra att vecken klibbar ihop. Använd ej strykjärn.
För motoriserade eller vevmanövrerade gardiner är det viktigt att se till att de mekaniska delarna inte utsätts för tvättmedel eller vatten.
OBS! Dessa tvättråd gäller ej metalliserade textilier och ytbehandlade mörkläggningsgardiner.

Viktigt!
Använd ej kaustiska eller alkaliska medel vid rengöring av fönsterram och glas om dessa kan komma i direkt eller indirekt (kondensation) kontakt med gardinen. Kondensation kan uppstå om ventilationen blir otillräcklig (anvisningar om mellanrum finns i monteringsinstruktionen). Vi tar ej ansvar för textilskador som uppstår till följd av vattendroppar eller insektsexkrement.

Plissé och Duette är endast avsedda för användning i uppvärmda rum och har inte designats för användning utomhus eller i badhus. Motoriserade gardiner är inte lämpade för fuktiga platser (badhus, växthus, badrum). Vid sådana installationer gäller inte garantin.

Har du fått svar på din fråga?

Om du inte skulle hitta svaret på din fråga här, så är du varmt välkommen att kontakta oss.

Kontakta oss

Har du fått svar på din fråga?

Om du inte skulle hitta svaret på din fråga här, så är du varmt välkommen att kontakta oss.

Kontakta oss